Büszkeségünk – Krehely István

Krehely István

Krehely István vagyok, 22 éves, Szabolcs megyében születtem.

Az általános iskola elvégzése után gimnáziumba mentem továbbtanulni, emelt szintű matematika és fizika szakra. A középiskola elvégzése után költöztem fel Szigethalomra, ahol hallottam a BKSZC Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumáról, az iskolán belül is az érettségi utáni villanyszerelő képzésről, ahova jelentkeztem is.

Az iskolai tanulmányaimat 2016-ban kezdtem meg a Weiss Manfrédban, vegyes érzelmekkel, kicsit félve az előttem álló úttól, mivel egészen más irányba indultam el, mint azt a középiskolás éveim alatt elképzeltem. Ahogy telt az idő, úgy éreztem ez lesz a nekem való foglalkozás, tanáraimnak is feltűnt, hogy rendkívül érdekel a szakma, kitűnök a többi diák közül, és hogy nagyobb sikereket is elérhetek.

A második évben jött a lehetőség, hogy lehet jelentkezni a Szakma Kiváló Tanulója Versenyre. Ezen a versenyen hatalmas sikert értem el, aranyérmes lettem.

A 2017/2018-as tanévben nyújtott kiemelkedő teljesítményemért, példaértékű munkámért megkaptam a BKSZC Tanulója díjat.

A következő megmérettetésem a 2019-es Worldskills Kazan világversenyen volt, aminek a felkészülésében a BKSZC Weiss Manfréd iskola segített, ezen a versenyen 40 országból a 15. helyen végeztem, így Kiválósági Éremmel térhettem haza.

Ez azért volt hatalmas siker a számomra, mert még világversenyről magyar villanyszerelő nem hozott haza semmilyen érmet. Ez az eddigi legjobb saját eredményem is, amit világversenyen a villanyszerelők közül elérhettem. 2019-ben BKSZC Skills-csapat díjat kaptam, 2019.11.08-án sikeres KNX elméleti és gyakorlati vizsgát tettem.

Elért eredményeim alapján 2020-ban én képviselhetem Magyarországot a szeptemberben megrendezésre kerülő Szakmai Európabajnokságon, más néven Euroskills-en Graz-ban.

Budapest, 2020. 01. 23.