Büszkeségünk – Fekete Martin

Fekete Martin

Fekete Martin épületasztalos versenyző vagyok. A szakma szeretete már gyerekkoromban kialakult és az évek alatt folyamatosan csak erősödött bennem az érzés, hogy fával szeretnék foglalkozni, és hogy maradandót szeretnék alkotni. Amikor végre elkezdhettem tanulni a szakmámat, az mindennél jobb érzés volt és minden erőmmel azon voltam és vagyok is, hogy fejlesszem magam a szakmám minden területén.

A soproni Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakképző Iskolában végeztem. A gyakorlati tanárom Viasz-Kádi Tibor tanműhelyvezető volt.

Úgy gondolom, hogy az asztalosság egy kimeríthetetlen tárház és rengeteg idő, tapasztalat és akarat kell ahhoz, hogy ezt csinálja valaki. Szerintem ez a legszebb és legsokoldalúbb szakma, amit csak választani lehet. Életem hátralevő részében is maximálisan azon leszek, hogy minél többet tanuljak, és hogy minél többet adjak az embereknek, a megrendelőknek.

Hatalmas öröm és kihívás, hogy én képviselhettem idén Magyarországot a WorldSkills versenyen épületasztalos versenyszámban. A felkészülésemet a BKSZC Kaesz Gyula Faipari Szakgimnázium és Szakközépiskola segítette. A felkészítő tanárom Babanecz Csaba volt. A versenyen mindent megtettem annak érdekében, hogy a maximumot nyújtsam magamból. Erőfeszítéseim eredményeként kiválósági éremmel térhettem haza, amivel kivívtam magamnak a EuroSkills 2020 Graz versenyen való indulás jogát.

Budapest, 2019.11.20.