Büszkeségünk – Gazafi Gertrúd

Gazafi Gertrúd

34 éves vagyok és jelenleg a gyógyszeriparban tevékenykedem. Egy multinacionális cégnél dolgozom vezető Szenior Klinikai Kutatási Munkatársként (Sr. CRA II).

Gyermekkoromban arról álmodoztam, hogy zongoraművész leszek, vagy híres filmrendező, tinédzserként pedig fodrász vagy kozmetikus, esetleg orvos vagy biológus, de aztán nem így lett. Azaz majdnem.

Középiskolai éveimet 2000. és 2004. között töltöttem az Erzsébet Királyné Szolgáltató és Kereskedelmi Szakközépiskolában. Ezen évek alatt nagyon meghatározó volt, hogy kiváló tanáraimtól emelt szinten tanulhattam a biológiát és a kémiát, így 2004-ben nem jelentett problémát felvételt nyerni az ELTE Természettudományi Karára, Biológia - Környezettan szakra.

Az egyetemi éveim végén, 2009-ben TDK második helyezett lettem „Az interaktív tábla felhasználási lehetőségei a biológiaoktatásban” dolgozatommal, majd 2010-ben diplomáztam tanításmódszertanból, és Biológia-környezettan tanárként végeztem. Mivel ekkor még nem volt nyelvvizsgám, így nyelvtanulási céllal kiköltöztem Hollandiába, és 2010 novemberétől 2012 januárjáig egy logisztikai központban dolgoztam komissiózóként (áruelőkészítőként, futószalag mellett). Idő közben sikerült megfinanszíroznom a jogosítványomat, és egész jól megtanultam angolul, így 2012-ben letettem a középfokú angol nyelvvizsgát, és a mai napig főként angolul dolgozom.

2012-ben hazatértem Magyarországra, de mivel nem terveztem tanárként elhelyezkedni, így jelentkeztem egy magyar vezetésű klinikai kutatásokkal foglalkozó céghez kezdő klinikai kutatási munkatársnak, s jelenleg is klinikai gyógyszerkutatásokat monitorozok, igaz 2020 februárjától már egy amerikai tulajdonú multinacionális cég színeiben szeniorként (vezető tanácsadóként).

Az elmúlt 8 év alatt sokféle indikációs területen volt szerencsém megfordulni (gyermek asztma, skizofrénia, pszoriázis, diabétesz, onkológia, Crohn-betegség, ortopédia, allergológia-immunológia, analgézia, szemészet stb). Jó néhány kezdő kolléga betanításáért voltam felelős, akikre nagyon büszke vagyok.

Szeretem a munkámat! Úgy érzem, van értelme. Új gyógyszerjelölt molekulák kipróbálásával esélyt adhatunk a betegeknek a gyógyulásra, javulásra és ebben támogathatom a velünk dolgozó orvosok, nővérek munkáját, miközben együtt vigyázhatunk a betegekre. Igazán jó érzés.

Hálával gondolok azokra a tanáraimra, akik motiváltak, hogy elérjem a céljaimat és megtanították, hogy nincs lehetetlen, bátorítottak, hogy legyek „unikornis a lovak mezején”. A kedvenc mottóm:

Amikor azt mondod: "Feladom!", gondolj arra, hogy ilyenkor másvalaki azt mondja: "Egek, micsoda lehetőség!" - H. Jackson Brown

Gazafi Gertrúd
Budapest, 2020. május 24.