Büszkeségünk – Szabó Hajnalka

Szabó Hajnalka

A gimnáziumi érettségi után az ELTE kémia tanári szakán kezdtem tanulni, majd egy nagy levegővel és sokak számára váratlan fordulattal azt félbehagyva kozmetikus tanulmányokba fogtam. Az akkori Dallos Ida 12. sz. Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző iskolában végeztem egy fél évvel társaim előtt a Szakma Kiváló Tanulója verseny jóvoltából.

Kozmetikusként kezdtem dolgozni, de közben befejeztem félbehagyott kémia tanári tanulmányaimat, immáron Egerben az Eszterházy Károly Főiskolán. Tanulmányaim utolsó két évében felkérést kaptam egykori tanáromtól Halmos Judittól, így elkezdtem tanítani a Szépmíves Szakképző Iskolában. Kémiát, anyagismeretet és labort tanítottam leendő kozmetikusoknak, akik közül azóta sok, a szakma által is elismert kollegám került ki. Ezekben az években a kozmetikus és a tanári munkát egyszerre gyakoroltam, aminek tagadhatatlan előnyei voltak mindkét munkakört tekintve, hiszen a gyakorlat és az elmélet teljesen összefonódott.

A Pécsi Tudományegyetem műszaki szakoktató szakán tanítottam a leendő kozmetikus és fodrász szakoktatóknak műszaki fizikát. Ezeknek az éveknek külön hálás vagyok, mert rengeteg ikonikus kozmetikus és fodrász szakoktatót tanítottam, akik emberi nagyságukról és szakmai alázatukról tettek tanúbizonyságot azzal, hogy újra iskolapadba ültek és tanultak például tőlem, aki magam is felnéztem rájuk.

Két gyermekemmel otthon töltött éveim alatt elvégeztem a Pécsi Tudományegyetem kémia tanári szakának egyetemi kiegészítőjét, majd a GYED-ről visszatérve az Oktáv Szakképző Iskolában kezdtem tanítani szintén kozmetikusokat, valamint az utolsó évben fodrászokat is.

Egy évig az Európa 2000 Középiskolában is tanítottam kémiát gimnáziumi és szakközépiskolai osztályokban.

Új feladatként a felnőttképzésben is elkezdtem tanítani a Corvin Oktatási Központban, ahol a mai napig is dolgozom.

2015 óta a jelenlegi iskolámban dolgozom, a régmúltú Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziumban, ami az én egykori kozmetikus iskolám utódja, így tér vissza a sorsom a kezdetekhez, önmagába, mint egy tökéletes kör.