Büszkeségünk – Lencsés Ernő

Lencsés Ernő

Lencsés Ernő vagyok, 1992-1996 között érettségiztem nappali képzésen az Építőipari és Díszítőművészeti Szakképző Iskolában, melynek most Ybl Miklós Építőipari Szakgimnázium és Szakképző Iskola a neve. Nem csak érettségiztem, de díszítőszobrász szakképesítést is szereztem szakközépiskolai szinten. Akkor ezt úgy vették, hogy a szakiskolai megfelelőjeként, épületszobrászként is alkalmazható. Így áll a bizonyítványomban. 1996-1998 között 2 éves nappali rövidített képzéssel, ugyanitt az iskolában a díszítőfestő szakot is elvégeztem. Hasonló módon ennek a szakiskolai megfelelőjeként a bizonyítványomban az áll, hogy szobafestő mázoló és tapétázóként is alkalmazható. A középiskola után az Egri főiskolára jelentkeztem, a rajz- vizuális kommunikáció tanári szakra fel is vettek. Ezután ugyancsak Egerben képeztem tovább magam: Rajz- vizuális kultúra mestertanár és Pedagógia mérés értékelés tanárként. Vállalkozói létem során Tollaslabda sportoktató is lettem.

Tanuló koromban színjátszó csoport is volt és időközönként előadtunk darabokat a tanároknak, diákoknak. Élveztük a beszélgetéseket és az előadásokat. Belőlünk kerültek ki azok, akik ünnepségeken verseket mondtak. Ezután már egyenes út vezetett ahhoz, hogy mi vezessük a diákszövetséget vagy más néven DÖK-öt, mivel minket ismertek jól a suliban a diákok is. Persze sajnos, vagy nem sajnos, én sosem voltam valami nagy hangadó. Megvolt a véleményem, de sosem szerettem középpontban lenni, csak ha már nem volt más választásom.

Mivel már diák koromban megszerettem az iskolát, így ezért húzott vissza a szívem tanárként is. Döntésemet nem bántam meg. Most én oktatom a jövő festőit.