Büszkeségünk – Nagy Dániel

Nagy Dániel

Nagy Dánielnek hívnak épületasztalos versenyző vagyok. 2021 júliusától a WorldSkills Hungary csapatának a tagja. Jelenleg a napjaimat a 2022-es kínai világbajnokságra való felkészüléssel töltöm, ebben pedig a legnagyobb segítségem a szakértőm, Babanecz Csaba.

Az asztalos szakmával tizenéves koromban ismerkedtem meg az otthoni barkácsolásaink során. Már ekkor nagyon szerettem a fával dolgozni. Így a középiskola választás előtt egyértelmű volt, hogy ezen a területen szeretnék tovább indulni. Szülővárosomban, Székesfehérváron a Vörösmarty Mihály szakközépiskolában végeztem el a szakmát, ezután pedig a fővárosban folytattam tanulmányaimat, mint faipari technikus a Budapesti Komplex SZC Kaesz Gyula Faipari Technikum és Szakképző iskolában. Középiskolás éveimet végig kísérték a versenyek és nagyon sok biztatást kaptam, hogy jó úton járok. A sok támogatás hatására 2018-tól minden Skills válogató versenyen részt vettem. A rengeteg versenyzés és gyakorlás gyümölcse pedig, ahogy már fent is említettem, a 2021 júliusában megrendezett épületasztalos válogató döntőjén érett be, amire Nemes Zoltán mester készített fel.

A döntő óta a folyamatos gyakorlás mellett, különböző külföldi és magyarországi versenyeken is részt veszek, amelyek nagyban segítik a munkámat. Ez a sok élmény és tapasztalat viszont nem jöhetne létre a szakértőink, szponzoraink és segítőnk nélkül, ezt pedig ezúton is szeretném megköszönni nekik.

Budapest, 2022.06.30.