Büszkeségünk – Uszkó Dorka

Uszkó Dorka

Uszkó Dorka vagyok, 21 éves grafikus és dekoratőr. Gyöngyösön nőttem fel, ott jártam általános iskolába. Később Veresegyházra költöztünk, középiskolás éveimet már Budapesten töltöttem. Így kezdtem meg tanulmányaimat a Modell Divatiskolában. A nappali 4+1 éves képzés során nagyon sokat tanulhattam szaktanáraimtól, akik végig támogatóak voltak és építő kritikáikkal folytonosan formálták látásmódomat. Még a Modellbe jártam, mikor lehetőségem nyílt részt venni a WorldSkills Hungary által szervezett országos elődöntőn és döntőn, majd az intenzív szakmai felkészülésen. Az intenzív szakmai felkészülés alatt még az iskola tanulója voltam (akkor jártam ötödévre), ezúton is szeretnék hálás köszönetet mondani az akkori összes tanáromnak, hogy támogattak ezen az úton és türelemmel kezelték, hogy én nem voltam mindig jelen az oktatáson.

Az intenzív szakmai felkészülésem a BKSZC Kozma Lajos Faipari Technikumban zajlott, ahol ez idő alatt elvégeztem esti tagozaton a dekoratőr képzést. A covid sajnos az én 2020 elején kezdődő felkészülésembe is beleszólt, melyből később mégis előnyöm is származott, mert a verseny kétszeri elhalasztása miatt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara úgy határozott, hogy az 1x 120 napos intenzív felkészülést kibővíti még egyszer ennyivel. Így hát a sok időpontmódosítás után 2021. szeptember 22-26. közt vettem részt a EuroSkills Graz-i versenyén, mint Magyarország legjobb grafikusa a 18-25 éves korcsoportban.
A 3 napos intenzív, izgalommal és adrenalinnal teli verseny meghozta a gyümölcsét. Kiválósági érmes lettem az Európa bajnokságon. (Kiválósági érem: kiválósági éremre az jogosult, aki a 3 versenynap alatt 700 vagy több pontot
szerez és a napi feladat minimum 70%-át hibátlanra teljesíti. Ennél fogva kiválósági
éremmel kizárólag a szakmájukat kivételesen magas színvonalon művelő szakembereket díjazzák.)

Budapest, 2022.06.30.