Büszkeségünk – Keresztes Máté

Keresztes Máté

Így lettem versenyző:

Az iskolába való beiratkozást követően hamar tudomást szereztem a versenyekről. Elhatároztam, hogy később részt szeretnék venni rajtuk. 2022 tavaszán próbáltam ki magam, az akkor először megrendezésre kerülő Skills Junior versenyen. Néhány héten keresztül folyamatosan készültem a válogató versenyre. Ezen a versenyen egy ötszög alakú, különböző fakötésekkel rendelkező keretet kellett elkészítenünk borovi fenyőből. II. helyezést értem el. Ezzel az eredménnyel bekerültem a döntőbe, ahol egy komplex, lábakon álló, fiókos tükröt kellett elkészítenünk. Itt szintén II. helyezést értem el. 2023 tavaszán jelentkeztem a WorldSkills Lyon 2024 magyarországi válogató versenyére, ahol a sikeres felkészülést követően II. helyezést értem el. Ezzel az eredménnyel ismételten a döntőbe kerültem! Rengeteget fejlődtem az eddigi versenyek felkészülési ideje alatt. Új technikákat ismertem meg, megtanultam jobban beosztani az időt, új barátokat szereztem. Jelentősen gyorsabban és pontosabban dolgozom azóta. Az itt megszerzett tudásomat kamatoztatni tudom a jövőben. Eredményeimet nem érhettem volna el az eddigi versenyzők, Nemes Zoltán mester és a Hajlított Fa Manufaktúra kft munkatársai nélkül.

Jövőbeli céljaim:

Jelenleg végzős asztalos tanuló vagyok a BKSZC Kaesz Gyula Faipari Technikum és Szakképző Iskolában.

Büszke vagyok rá, hogy ebben az intézményben tanulhattam.  Ősszel, Franciaországban tervezem folytatni a tanulmányaimat ,,Association Ouvrière des Compagnons de Devoir du Tour de France” képzés keretein belül.

Megfelelő mennyiségű tudás, illetve tapasztalat megszerzését követően faipari vállalatot szeretnék építeni. Ahol speciális, egyedi, prémium bútor és épületasztalos megrendeléseket teljesíthetek a leendő asztalosok tanítása mellett.

Keresztes Máté – egy lelkes tanuló, 2023