Büszkeségünk – Komlódi Enikő

Komlódi Enikő

Komlódi Enikő vagyok, Budapestről.
Jelenleg fotográfus szakon tanulok, de ez nem mindig volt így. Egy táncművészeti gimnáziumot végeztem, ahol a tánc mellett sok más művészeti kifejezésmóddal is megismerkedtem, és az összesbe bele is szerettem azonnal.

A fotózás végig kísérte az életemet, ahogyan szerintem ma nagyon sok embernek, az internet és az okostelefonok jelenléte által. Először akkor kezdtem el komolyabban elmélyülni a fotográfia gyönyörű világában, mikor táncos barátaimat kezdtem el fotózni. Innentől nem volt visszaút, tudtam, hogy ezen az úton szeretnék haladni, illetve tovább tanulni. Mióta ide járok, azóta rengeteg mindenben kipróbálhattam magam, az épületfotózástól, egészen a tárgyfotózáson át. Rá kellett döbbennem, hogy minden téren vonz a fotózás, mégis számomra a legkedvesebb műfaj a portré maradt.
A képeimmel nem csak a valóság tükrözése a cél, hanem sokszor szeretném azt az érzést is visszaadni, amit talán szavakkal nem is lehet.

Ebben az évben vagyok végzős tanuló a BKSZC Kézművesipari Technikumban, így lehetőségem nyílt egy Erasmus program keretin belül kiutazni Milánóba, ahol egy művészeti központnak videóztam, illetve fotóztam. Jelenleg azon vagyok, hogy egyetemi szinten tanulhassam tovább ezt a gyönyörű szakmát.

Komlódi Enikő
2023. 02. 27.