Büszkeségünk – Tégi Benjámin

Tégi Benjámin

A nevem Tégi Benjámin.

Tatabányán születtem és a mai napig itt élek. Nagyon sokáig csak kerestem a helyem. Az érettségi után az informatika világában próbáltam megtalálni önmagam, de hamar kiderült számomra, hogy nem ez az én utam.

Mikor először fogtam fényképezőgépet a kezemben, éreztem, hogy megtaláltam azt, amiben örömömet lelem. A családomtól és ismerőseimtől egyre több pozitív visszajelzés érkezett felém, hogy van keresnivalóm a szakmában. Mikor megkaptam a szüleimtől az első saját fényképezőgépemet, elindított ezen az úton, amelyen a mai napig járok.

Amióta elkezdtem a tanulmányaimat a Kézművesipari Technikumban, azóta egyre jobban fejlődőm. Az iskola sok lehetőséget kínált számomra, amellyel fejleszthetem a tudásomat és képességeimet. 2022-ben megnyertem a legjobb portrénak járó díjat az iskolában rendezett Nemesfény pályázaton, melyet tanáraimnak és barátaimnak köszönhetek. Járhattam Milánóban az Erasmus program keretein belül.

Jelenleg is egy feltörekvő cégnek gyártom a fényképes tartalmakat, és a jövőben is ezzel szeretnék foglalkozni, mert ebben találtam meg önmagam, ami boldoggá tesz.