Büszkeségünk – Bagi István

Bagi István

Bagi István András vagyok, 18 éves, Budapesten születtem.

Az Általános iskola befejezését követően, jelentkeztem a BKSZC Weiss Manfréd Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumba, ahol Honvéd Kadét képzésbe kezdtem. Azért jelentkeztem ide, mert bár lett volna lehetőségem a „Hangommal” foglalkozni, a későbbieket tekintve, mindig is körvonalazódott bennem a Honvédelem. Ezért jelentkeztem erre a szakra.

Az első évben feltűnt a tanító, és nem tanító tanároknak a hangom, de csak a második évben jött a lehetőség hogy induljak a Kazinczy Szépkiejtési versenyen. Mint kiderült, a felkészítő tanárom a 8. osztályos Kazinczy Országos Verseny zsűrijének tagja volt, ahol Országos Arany Minősítéssel végeztem.

Keppel Gyula felkészítő tanárommal megkezdtük a gyakorlást, és a készülést.  Bár ez a Kazinczy verseny már összetettebb volt és kevésbé könnyebb mint az előző általános iskolai verseny, az iskolai fordulóban első helyen végeztem, illetve a fővárosin is. A Fővárosi verseny megnyerése után lehetőség nyílt az országos fordulóra, ahová Magyarországról mindenhonnan érkeztek a diákok.

Az országos verseny Győrben zajlott, ami négy napos volt.  A második napon lement a hozott szöveg felolvasása, a harmadik napon a kötelező szöveg értő és értető olvasása, az utolsó nap pedig az eredményhirdetés.

Az eredményhirdetésen Országos Kazinczy érmes lettem, ami nagy szó, hiszen érmet csak a legjobban teljesítő pár diák kap. Az eredmény után a csepeli Polgármester meghívott az ülésre, ahol kifejezte elismerését, és Polgármesteri Gratulációt kifejező érmet kaptam, illetve egyéb ajándéktárgyakat.

Nagyon örülök, hogy ebben az iskolában elérhettem ezeket a sikereket, és az életben folytathatom ezeket a tevékenységeket, és tudok foglalkozni a hangommal, a kitanulandó szakmám mellett, ami a Honvédelem.

Budapest, 2023.02.07